5 razlogov, zakaj se odločiti za catering – tudi, če izvrstno kuhate in pečete

Ste v dvomih, ali bi sami poskrbeli za pogostitev svojih gostov ali pa to nalogo zaupali catering izvajalcem? Navsezadnje ste pravi/a mojster/rica v kuhinji in pripraviti odlično zakusko ne bi smel biti tak problem – ali pač?

Dejstvo je, da pravo vprašanje ni, ali ste zmožni spraviti skupaj enako kakovostno pogostitev, kot bi jo profesionalci – pravo vprašanje je, ali se vam to dejansko izplača!

Naročiti catering je namreč investicija, ne strošek – preberite, zakaj …

Lahko se v miru in sproščeno posvetite svojim gostom

Prvič, prepustiti skrb za pogostitev nekomu drugemu pomeni, da lahko svojo pozornost usmerite v samo dogajanje na dogodku; uživanje v trenutku, čarovniji okusov, vzdušju in družbi, ter seveda blestenje v vaši gostiteljski vlogi. Namesto, da dogodek mine praktično brez vas, ker nenehno strežete goste, preverjate, ali je česa zmanjkalo, ali pa ste z delom misli preprosto ves čas nekje drugje – v kuhinji? -, ste lahko prepričani, da bo vse potekalo gladko (če pa slučajno ne bi, bodo težave hitro odpravljene brez vaše intervencije), in zato čudovito mirni in sproščeni!

Dogodek dočakate spočiti in sveži

Če za pripravo pogostitve najamete catering profesionalce, si zagotovite tudi, da na sam dogodek prispete veliko bolj polni energije, sveži in spočiti, kot če bi neposredno pred dnevom »D« dan ali celo več dni preživeli po nakupih, v kuhinji ali med iskanjem strežnega osebja.

Po pogostitvi odpadejo trije P-ji: pospravljanje, pomivanje, pranje

Ko je dogodka enkrat konec, se delo seveda nadaljuje; treba je vse pospraviti, pomiti in urediti posodo, oprati in zlikati prte, pa še kaj bi se našlo. Investicija v catering storitve praviloma pokriva tudi vsa ta opravila – zakaj bi torej ob zaključku uspešnega druženja z vašimi gosti dan vi nadaljevali s tremi P-ji?

Prihranite na desetine ur svojega dragocenega časa

Časovni prihranek pri odločitvi za profesionalni catering je ogromen! Samo pomislite, koliko časa gre za nakupe (sploh zato, ker je obisk ene trgovine redkokdaj dovolj), iskanje, usklajevanje in vodenje natakarjev, oblikovanje ustreznega jedilnika (vse jedi pač niso primerne za vse priložnosti), samo pripravo hrane in organizacijo celotnega procesa, da bo vse naenkrat ravno prav vroče, sveže in aranžirano, dostavo na kraj dogodka, postavitev in okrasitev miz, strežbo in vodenje pogostitve ter seveda prej opisano delo po koncu prireditve! Ure, ki jih prihranite pri naročilu catering storitev, se štejejo v desetinah… ste se jim res pripravljeni odpovedati?

Ni vam treba najemati ali kupovati za catering potrebnega inventarja

Sploh večje pogostitve (za večje število povabljencev) zahtevajo kar precejšnje količine pribora, krožnikov, servirnih in grelnih posod, kozarcev ipd. Če vsega tega nimate doma, pa vseeno razmišljate o tem, da bi za hrano in pijačo poskrbeli sami, si boste morali vse zgoraj našteto dokupiti oziroma izposoditi, kar ni nujno poceni, povezano pa je tudi z dodatno porabo vašega časa in energije. Kaj je potemtakem bolj učinkovito, pogostitev v lastni režiji ali catering?

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena *